Ένας πραγματικός καλλιτέχνης παντός καιρού.


Καλώς ήρθατε στο blog του Θεοδόση Βογιατζή.
Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε για να προβάλει τη δουλειά μου στο χώρο του Θεάτρου Σκιών, την κατασκευή χειροποίητης φιγούρας, σκηνικών, σούστας, ότι άλλο αφορά το Θέατρο Σκιών και επίσης το Θέατρο και τη Μουσική. Όλα αυτά τα χρόνια με σεβασμό και αγάπη υπηρετώ και ερευνώ το Ελληνικό θέατρο σκιών.
Για την πληροφόρησή σας ή για να αποκτήσετε φιγούρες κλπ επικοινωνήστε μαζί μου. Τηλ: 6942518091------email skinitexnisteo@yahoo.gr

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ Οι φιγούρες κατασκευάζονται σε PP (Πολυπροπυλένιο) 0,80 χιλ. και σε 1,20 χιλ.
Πωλούνται μόνες τους (δείτε ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΣΚΗΝΙΚΑ ΣΟΥΣΤΕΣ) ή και σε βαλιτσάκι οικονομικό (δείτε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ).
(κατόπιν συνεννόησης και σε ακόμη μεγαλύτερο μέγεθος)

Παραστάσεις σε σχολεία, δήμους, συλλόγους, γενέθλια, μπάρ και άλλες εκδηλώσεις.


ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Βιογραφικό σημείωμα Θεοδόση Βογιατζή

Γεννήθηκε στο Σκούταρι Σερρών.  Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, εκδίδοντας  τη μηνιαία εφημερίδα «Άποψη» και κατά καιρούς με την αρθρογραφία και τη ζωγραφική. Τον Οκτώβρη του 2001 είχε εκδώσει  την ποιητική του συλλογή «η οδύσσεια της καρδιάς». Το 1999 κυκλοφόρησε τη μουσική δουλειά με τίτλο «εποχή του συρμού» σε συνεργασία με τον Θοδωρή Μανωλίδη. Επίσης έγραψε  μουσική για  θεατρικές παραστάσεις και συμμετέχει ως στιχουργός σε δύο τραγούδια στο δίσκο «παράξενα τραγούδια» του Βαγγέλη Κοντόπουλου που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016. 
Πολλά χρόνια τώρα, δίνει παραστάσεις καραγκιόζη σε σχολεία, bar και πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμων και Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα,  παίζοντας παραδοσιακά και δικά του έργα.
 Το Σεπτέμβρη του 2006 συμμετείχε στο 3ο φεστιβάλ καραγκιοζοπαιχτών Ελλάδας που έγινε στην Πάτρα και τιμήθηκε με τα βραβεία: «καλύτερου νέου σεναρίου» και «μουσικής επένδυσης» για το έργο: «ο καραγκιόζης διερμηνέας». Το Σεπτέμβρη του 2008, συμμετείχε και πάλι στο φεστιβάλ της Πάτρας και  τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης παράστασης με το έργο του, «το όνειρο του καραγκιόζη και ο μίτος της Αριάδνης». 
Το 2007 σκηνοθετεί το έργο του «του μπερντέ τα παραμύθια». Είναι μια κινηματογραφική παραγωγή με τη συμμετοχή  ηθοποιών και θεάτρου σκιών.
Το Νοέμβριο του 2008 σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών οργάνωσε ένα εξαήμερο κατασκευής φιγούρας με τίτλο «σκιών τεχνάσματα». Επίσης συνεργάστηκε με την Ν.Ε.Π.Ο.Σ. συμμετέχοντας στο "καλλιτεχνικό καραβάνι".
Το 2010 σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, έκανε σεμινάρια σε τρία τμήματα, και στο τέλος των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι ανέβασαν τρία έργα ως ένα σπονδυλωτό, με τίτλο «ο καραγκιόζης ποιητής».
Είναι μέλος του «Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών». 
Το 2001 ίδρυσε τη «σκηνή τέχνης», με την οποία ανέβασε θεατρικά έργα στα οποία έπαιξε και σκηνοθέτησε.
Έγραψε τα θεατρικά έργα: «ο ζητιάνος» κωμωδία (μονόλογος)  «το κελί» κωμωδία και « ο καταραμένος δράκος» σάτιρα.
Το 2003 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ν. Ζίχνης, την οποία και σκηνοθέτησε για 11 χρόνια
Από το 2012 σκηνοθετεί την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου, του Αγίου Πνεύματος Σερρών.
Το Μάιο του 2005, σκηνοθέτησε την τελετή έναρξης της Μαθητιάδας στην Πρώτη Σερρών.
Το 2006 του ‘κλεισε όπως λέει ο ίδιος το μάτι ο κινηματογράφος και πήρε μέρος στην κινηματογραφική ταινία του Γιώργου Ακσεχερλίδη «όνειρα θερινής επαρχίας» που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το βραβείο κοινού. Το 2007 έπαιξε σε ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ακσεχερλίδη που ως τμήμα της σπονδυλωτής ταινίας «την καρδιά μου πλήγωσες» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.